CV

Här finner du vilka lediga jobb vi har just nu. Du kan även registrera ditt CV direkt online i vår "CV-bank" så kontaktar vi dig då vi har ett passande uppdrag.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Auktoriserat bemanningsföretag
Gasell vinnare 2013

Våra tjänster

Tester (BPA, PPA, GIA)

Vi är certifierade användare av ThomasSystemet och dess verktyg ThomasPPA, ThomasBPA och ThomasTST. ThomasSystemet är världens mest spridda personanalysverktyg. Verktyget finns i 104 länder och tillgängligt på 57 språk. SLG Thomas International AB är vår leverantör.

Befattningens Profil Analys

Genom att definiera de ideala beteendemässiga kraven i dina befattningar kommer du vara i en stark position för att fatta välgrundade beslut om vilka kandidater som passar den roll du rekryterar för. Dessutom, med rätt medarbetare i rätt befattningar, får du en högre grad av trivsel och du kommer att få ut det mesta av dina medarbetare. Vilket innebär att du kommer att minska personalomsättningen, utveckla rätt personer till rätt befattningar och minska risken för rekryteringsmisstag.

Med ThomasBPA får du också en lista på de rätta frågorna att ställa vid intervjun för att ge ytterligare tyngd åt intervjuprocessen.

ThomasBPA kan utföras av en enskild person som är insatt i tjänsten, eller i grupp. Tidsåtgången är ca 30 minuter.

Person Profil Analys

På bara 8 minuter ger ThomasPPA dig information om hur människor beter sig på arbetet, svarar på frågor såsom: vilka är deras styrkor och begränsningar? Hur kommunicerar de? Är de självstartande? Vad motiverar dem? Är det en teamplayer eller en ensamvarg? Vill personen verkligen ha förändringar eller är det bra som vi alltid har gjort?

ThomasBPA gör att du kan identifiera de beteendemässiga kraven för jobbet du rekryterar för. Tillsammans med ThomasPPA hjälper ThomasBPA dig att matcha kandidater och anställda, med den aktuella befattningen med hjälp av en "matchningsgrads” skala.

ThomasPPA genomförs via webben och tar 8 minuter för kandidaten att fylla i. Därefter följer en personlig återkoppling.

Thomas PPA är granskat av BPS (British Psychological Society) och av STP (Stiftelsen för Tillämpad Psykologi).

Generell Intelligens Analys/ Test för Selektion och Träning

Hur snabbt en medarbetare lär sig nya rutiner och reagerar på förändring kan innebära skillnaden mellan framgång och misslyckande i en befattning. Ett CV kan inte visa vem som kommer att komma igång direkt och tidigt påverka sin roll. Det är inte heller säkert att dina tidigare erfarenheter visar detta, då förutsättningarna kan vara väldigt olika, även om rollen kan tyckas lika.

Thomas General Intelligence Assessment (GIA) mäter en persons mentala resurser. Genom att förstå hur snabbt dina kandidater kan lära sig och behålla nya färdigheter och rutiner, får du en tillförlitlig prognos om deras möjligheter att förstå eller utvecklas i sin nya roll. Du får också en indikation på hur väl de kommer att svara på utbildning.

Online, via ThomasGIA eller i skriftligt format via ThomasTST, ger dessa verktyg dig en rapport som svarar på frågor såsom:

  • Kan den här personen tänka snabbt? Kanske t om för snabbt.
  • Hur anpassningsbar är denna person till förändringar?
  • Har vi tillräckligt med stimulans för denna person?
  • Kan de hantera de psykiska kraven på jobbet?
  • Kan denna person vara en högpresterare?
  • Är den här personen en problemlösare?
  • I vilken utsträckning kan vi utveckla den här personen med hjälp av utbildning?

Använd dessa verktyg för att hjälpa dig välja rätt person till rätt befattning. Se till att det är rätt person som kan få upp farten snabbt och maximera sitt bidrag till verksamheten

ThomasTST/GIA genomförs antingen på papper eller via dator, tidsåtgång max 45 minuter.